tisdag 7 februari 2012

Tagliatelle; 4 olika rätter

Fettuccine Alfredo:

400 g Tagliatelle Barilla
180 g smör
1½ -2 dl vispgrädde
150-200 g nyriven parmesanost eller 250 g riven grevéost
2 tsk salt
Nymald svartpeppar

Arbeta ihop rumstempererat smör med grädde och parmesanost. Smaksätt med salt och peppar. Koka taglatellen enligt anvisning. Lägg över den iett varmt severignsfat. Blanda med smeten och servera med extra nyriven parmesanost och svartpeppar.

Tagliatelle "Halm och Hö"/ Ärter och skinka.

200 g Tagliatelle Barilla
200 g Tagliatelle verdi
4 msk smör
3 dl vispgrädde
40 g riven parmesanost eller 80 g grevéost i skivor
250 g skinka, kokt eller lättrökt
salt
svartpeppar

Skär skinkan i små tärningar och bryn lätt i smöret. Salta. Ta av pannan, tillsätt grädden och osten. Rör om väl. Värm sakta. Balnda väl, mal svarpapper över.
Variation: Utöka receptet med 1 pk djupfrysta ärter  (200g) som värms samman med skinkan. I övrigt som receptet ovan.

Tagliatelle med svampsås

400 g Tagliatelle
300 g champinjoner, färska eller frysta.
4 msk smör
3 dl vispgrädde
50 g riven parmesanost eller 100 g grevéost i skivor
salt
peppar

Skölj och ansa champinjonerna
Skär dem i tunna skivor och bryn 5-6 minuter tills vattnet är bort
Salta och peppra. Ta av kastrullen, tillsätt grädden och osten. Rör om väl. Värm försiktigt såsen igen och häll den över den nykokta taglatellen.
Tips: Variera gärna med med att blanda ner 200 g strimlad skinka, kokt eller rökt, i såsen strax före servering.

Tagliatelle "Carbanara Special"

400 g Tagliatelle
200 g bacon
2 ägg
3 dl vispgrädde
50 g smör
100 g grevéost
salt
svartpeppar

Strimla baconen och värm i smöret på svag värme, tills den blir genomskinlig. Tillsätt grädden och den skivade osten, krydda. Låt sjuda ca 2 minuter till lagom tjock sås. Ta av pannan och håll såsen varm. Vispa upp äggen med salt och peppar i ett varmt serveringsfat. Balnda ner den nykokta tagliatellen och häll den varma såsen över. Rör om väl och servera med pepparkvarn på bordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar