tisdag 18 juni 2013

Marängtårta med hasselnötter

Marängtårta med hasselnötter

I kopp hackade hasselnötter
Ca 4 dl grädde 
Ca 0,5 liter bär
Ev. vaniljkräm och/eller glass

Smet 1: 3 äggulor
2 dl socker
1 dl + 2 msk kall mjölk
115 g smält smör
2,5 dl vetemjöl blandat med 6 tsk bakpulver

Vispa äggulorna med sockret. Rör ned mjölken. Tillsätt det smälta smöret och rör till sist ner vetemjöl-bakpulver-blandningen.

Smet 2: 3 äggvitor
3 dl socker
1,5 msk vaniljsocker

Vispa äggvitorna till skum. Rör ner 3 dl socker samt vaniljsockret.

Lägg smörpapper i en långpanna. Bred ut smet 1 i långpannan. Bred därefter ut smet 2 ovanpå smet 1. Strö över hasselnötter. Grädda längst ner i ugnen några minuter i 175-200 grader. Låt svalna. Dela kakan på hälften. Vispa grädde. Lägg grädde och bär på kakans ena halva. Lägg den andra halvan ovanpå grädden och bären. Dekorera tårtan med återstående grädde och bär. Vill man ha en extra festlig och god tårta kan man även lägga till vaniljkräm och/eller ett lager glass mellan tårtbottnarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar