tisdag 20 augusti 2013

Palak (indisk spenatgryta med färskost)

Hetta upp olja, gärna ghi. Lägg i 1-2 stjärnanis, poppa senapsfrö och lägg i spiskummin. Bryn 2 hackade gula lökar, 5 hackade vitlöksklyftor och 2 msk riven färsk ingefära. Tillsätt färska gröna chilisar. Tillsätt 1 tsk gurkmeja och ev torkad chili. Tillsätt 1,5 tsk garam masala samt torkad koriander. Tillsätt 1 krm hing (ej mer). Tillsätt vatten och 2 färska medelstora hackade tomater.  Tillsätt ½ kg fryst spenat. Låt koka 40 minuter och tillsätt sedan färsk koriander och färskost i kuber eller färdigköpt Panirost (=Paneerost) i kuber. 


Färskost.

Låt 6 dl mjölk nästan koka upp dvs det ska börja bubbla. Tillsätt 3 dl naturell matyoughurt. Tillsätt gärna lite saffran för färgens skull.

Indisk tomatsås

poppa senapsfrö, tillsätt spiskummin, 2 gula hackade lökar, riven ingefära, hackad vitlök, gurkmeja, chili, salt, 1  kanelstång,  garam masala alt. de torra ingredienser som finns i övre receptet,  vatten 2 färska tomater eller 1 burktomat.

Servera med raita och basmatiskt råris (som man köper på FRAM) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar