1 vaniljstång (finns att köpa som krydda bland vanliga kryddburkar)
2 ägg
1 1/4 dl socker
2½ dl mjölk
2 dl vispgrädde
Skåra upp vaniljstången. Koka den i mjölken och fiska upp den. Dra mjölken av plattan :-) Nu är vaniljstången mjuk. Ta en kniv och skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången. Lägg stång och frön tillbaka i mjölken. Vispa ägg och socker. Häll ägg/socker-blandningen i mjölken och koka upp. Var försiktig! Rör HELA tiden! Smeten ska tjockna, men inte bränna i botten. Låt den tjocknade blandningen svalna. Tillsätt ovispad grädde. För bästa resultat, låt sedan blandningen stå lite grann i frysen så den blir riktigt kall. Sätt på glassmaskinen och häll långsamt i blandningen i glassmaskinen. Följ instruktionerna för glassmaskinen för hur länge glassmaskinen ska gå. Jag brukar låta vaniljstången vara med i glassmaskinen för maximal vaniljsmak!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar