2 skivade gula lökar
2 potatisar skurna i sockerbitsstora kuber.
1 dl gröna ärter
1 krm salt
1/2 tsk socker
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk chilipeppar
1/2 tsk gurkmeja
smör till stekning
smördeg alt. annan pirogdeg
Stek
löken i smör. Tillsätt potatisen. Lägg i sockret och kryddorna och
fräs. Häll i ärtorna samt 1-2 msk vatten. Låt stå och puttra i 40 min.
Rör om så att det ej bränns vid. Fyllningen får nu kallna. Använd vanlig
smördeg till pirogdeg. Alt. kan pirogdeg från t.ex. ovanstående
pirogrecept användas. Följ anvisningar enligt ovanstående recept på hur
man lägger ihop pirogerna. Pensla de ihoplagda pirogerna med ägg. Låt
dem stå ugnen i 10 min. - tills de är ljusbruna i 175° C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar