söndag 22 september 2013

Gerds indiska piroger

2 skivade gula lökar

2 potatisar skurna i sockerbitsstora kuber.

1 dl gröna ärter

1 krm salt

1/2 tsk socker

1/2 tsk malen ingefära

1/2 tsk chilipeppar

1/2 tsk gurkmeja

smör till stekning

smördeg alt. annan pirogdeg

Stek löken i smör. Tillsätt potatisen. Lägg i sockret och kryddorna och fräs. Häll i ärtorna samt 1-2 msk vatten. Låt stå och puttra i 40 min. Rör om så att det ej bränns vid. Fyllningen får nu kallna. Använd vanlig smördeg till pirogdeg. Alt. kan pirogdeg från t.ex. ovanstående pirogrecept användas. Följ anvisningar enligt ovanstående recept på hur man lägger ihop pirogerna. Pensla de ihoplagda pirogerna med ägg. Låt dem stå ugnen i 10 min. - tills de är ljusbruna i 175° C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar