fredag 22 november 2013

Shepardś pie

 Potatismos:

2  stora potatisar (fler om man vill ha potatismoslock)
 1 nsk smör
salt och peppar
1,2 dl yoghurt
1,2 dl hackad, färsk gräslök
1,2 dl hackad, färsk persilja


1½ msk smör
3½ dl hackad lök
1 stor klyfta pressad vitlök
1 msk salt
svartpeppar
1 stjälk finhackad selleri
350 g hackad svamp
1 aubergine hackad i små kuber
1 grön, hackad paprika
Drygt 1 krm timjan
½ tsk av vardera basilika och oregano
2½ dl ärtor
1 1/4 dl  riven cheddarost
3 msk vetekross
1 msk äppelcidervinäger


1) Koka potatisen, med skalet på, i saltat vatten tills de är mjuka. Låt potatisen rinna av och blanda med salt, peppar, youghurt, gräslök och persilja.

2) Stek lök och vitlök i smör tills de är mjuka, 5-8 minuter. Salta och peppra.

3) Tillsätt selleri, svamp och aubergine. Koka på låg värme. Rör om då och då. När auberginen är genomstekt, tillsätt paprika, örter och ärter. Koka ytterligare 5 minuter.

4) Ta bort stekpannan från värmen. Tillsätt ost, vetekross och vinäger. Lägg blandningen i en djup pajform eller annan ugnssäker form och täck blandningen med potatismoset ovanpå.  Lägg extra ost och ev. mer paprika som dekoration ovanpå potatismoset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar