Pajdeg
8 port
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1 äggula
1 msk vatten
Fyllning
3 ägg
2 1/2 dl socker
125 g smör
4 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
Lägg mjöl och smör i en matberedare, tillsätt äggula och vatten och kör till en smidig smet. Kör dock inte längre än nödvändigt. (Detta går naturligtvis lika bra att göra för hand)
Tag upp pajdegen och lägg den i en pajform ca 23 cm i diamteter. Tryck ut degen med mjölade fingrar.
Vispa ägg och socker pösigt till fyllningen. Smält smör och låt det svalna. Blanda ner kokosflingor och vaniljsocker i äggblandningen. Rör om väl och tillsätt vetemjöl. Rör till sist ned smöret.
Häll kokosmeten i pajskalet och grädda i 175 grader ca 45 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt pajen svalna men inte bli helt kall.
Servera med grädde och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar