torsdag 26 januari 2012

Auberginegratäng

2 stora auberginer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
1 msk hackad, färsk timjan
2 burkar krossade tomater, ca 900 g
1 tärning grönsaksbuljong
1 krm torkad, hackad chili
salt
olivolja

Att äta till:
couscous

Skär auberginerna i drygt centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på ett fat och strö lver ½ msk salt. Låt stå så i 20 minuter. Tippa upp tomatkrosset i sil och sägg en skål under.

Hacka de gula läkarna. Låt hacket mjukna i en kastrull med en matsked olivolja Pressa i vitlök och krydda med spiskummin och timjan. Tillsätt de avrunna tomaterna. Späd med lite tomatvätska om det blir för torrt i kastrullen. Smula i buljontärningen och strö i chili. Koka upp och sjud tomatröran i 5 minuter. Sköj av auberginerskivorna och pressa dem torra mellan dubbla lager hushållspapper. Stek skivorna i olja, 2 minuter per sida. Varva aubergineskivor och tomatröra i en ugnsfast form. Gratinera allt i 20 minuter i 200 graders ugn. Serveras med couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar