tisdag 20 mars 2012

Kokoskaka

kaka:

2 dl socker
2 ägg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 mska kakao
1½ dl vetemjöl

Glasyr:

1½ dl kokos
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk smör
1 dl mjölk

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjölet med kokos, bakpulver, vanlijsocker och kakao. Rör i blandningen och mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1½ liter. Grädda i 75 graders värme i 30-40 minuter. Tag ut kakan. Höj värmen itll 250 grader. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt det koka upp.Stjälp upp kakan på en plåt. Bred smeten över kakan. Grädda ytterligare 5-10 minuter tills kokostäcket fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar