tisdag 20 mars 2012

Lime- och kokospaj

Pajskal:

150 g smör
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl

Fyllning:

400 g philadelphiaost
2½ dl socker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1 limefrukt
3 msk limejuice
3 dl gräddfil

Blanda rumsvarmt smör, farinsocker, kokos-flingor och mjöl till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och ställ den kallt en stund för att svalna. Grädda den sedan i ca 15 minuter i 200 g värme och låt svalna. Sänk värmen i ugnen till 175 grader C. Blanda philadelphiaosten med socker och ägg till en slät smet. Tvätta limen och riv skalet. Tillsätt vanlijsocker, limesaft, skal och limejuice till smeten och blanda väl. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 30 minuter. Bred gräddfil över kakan och ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter. Låt svalna innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar