måndag 19 december 2011

Engelsk fruktkaka

250 gram smör
2,5 dl farinsocker
4 ägg (Lätt vispade)
2,5 dl hackade russin
2,5 dl sultaniner
2,5 dl korinter
1,25 dl blandad suckat
1 dl halverade kanderade körsbär
1,75 dl skivad mandel
2,5 dl mald mandel
5 dl vetemjöl
1 tsk. bakpulver
2 msk. konjak
125g. skållad hel mandel till garnering

Sätt ugnen på 150 grader
Pensla en 20 cm rund form med smör eller olja
Klä formens botten och kanter med bakplåtspapper
Vispa smör och socker pösigt med elvisp
Tillsätt äggen i omgångar under ständig vispning
Tillsätt frukt och mandel
Vänd med metallsked ner mjöl blandat med bakpulver och konjak
Häll smeten i formen, släta till ytan.
Fördela den hela mandeln över kakan och tryck till en aning
Grädda mellan 2 mellan 2,5 timmar till provstickan som man sticker ner i mitten av kakan är torr
Hållbar i två månader förvara i flera lager plastfolie i kylskåp
Recept Anne Wilson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar