fredag 16 december 2011

Turkisk-grekiska fyllda auberginer

långsmala auberginer
olivolja

2 stora, gula hackade lökar

4 pressade vitlöksklyftor

1 burk hela tomater

2 dl hackad persilja

salt och peppar

Till gratinering:

1 1/2 dl riven ost

2-3 tsk ströbröd

Gör en djup skåra längsefter auberginerna och vik ut dem lite. Salta i skåran och låt auberginerna ligga ca en halvtimme så att vattnet dras ut. OBS! Skölj bort saltet.  Stek auberginerna i olja. Låt dem rinna av en stund och lägg dem i en ugnssäker form. Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt tomaterna samt persiljan. Salt och peppra. Fyll blandningen i auberginerna. Strö på ost och ströbröd och gratinera i 225° C i 25-30 min. Servera med råris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar