fredag 16 december 2011

Grekisk tomatpaj med fetaost

Pajdeg

200 gram kokt kall potatis

2 1/2 dl vetemjöl

100 gram margarin

Fyllning

250 g hackad spenat

2 krm salt

1 krm vitpeppar

½ krm muskot

3-4 tomater

1 tsk salt

2 tsk torkad oregano eller färsk

1 burk fetost ca 175 gram i tärningar

Ca 75 gram ädelost

15 st urkärnad svarta oliver

1 dl hackad persilja

3 ägg

3 dl mjölk

Förgrädda pajskalet i ca 200 grader.

Tina den hackade spenaten i en kastrull och blanda den med salt, vitpeppar och muskot. Lägg spenaten i botten på pajskalet. Lägg därefter på skivade tomater. Strö över salt och smulad oregano över tomaterna. Lägg på fetaosten, riv ädelosten över. Lägg på oliverna och strö över persiljan. Vispa samman ägg och mjölk, häll sedan över det. Grädda i 200 grader ca 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar