1 medelstor kålrot
ca 11/2 tsk salt
4 svartpepparkorn
11/2 dl sötmandel
Gratinering:
2 msk ströbröd
1-2 msk smör att klickas ovanpå.
2 ägg
2 dl tjock grädde
Skala kålroten och skär den i bitar. Koka dem mjuka med salt och pepparkorn. Häll av vattnet och mosa dem. Skålla och skala mandeln. Hacka den grovt. Tips! Kör mandeln i matberedare med knivinsatsen i. Rör ned grädde, ägg och mandel i moset. Avsmaka med salt och peppar. Bred ut smeten i smord form. Strö på ströbrödet och klicka smör över det hela.
Grädda ca 30 min i 200 ° C.
ca 11/2 tsk salt
4 svartpepparkorn
11/2 dl sötmandel
Gratinering:
2 msk ströbröd
1-2 msk smör att klickas ovanpå.
2 ägg
2 dl tjock grädde
Skala kålroten och skär den i bitar. Koka dem mjuka med salt och pepparkorn. Häll av vattnet och mosa dem. Skålla och skala mandeln. Hacka den grovt. Tips! Kör mandeln i matberedare med knivinsatsen i. Rör ned grädde, ägg och mandel i moset. Avsmaka med salt och peppar. Bred ut smeten i smord form. Strö på ströbrödet och klicka smör över det hela.
Grädda ca 30 min i 200 ° C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar