måndag 19 december 2011

Lenas grönsakspaj

150 g smör

1 dl kesella

1½ dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

Fyllning

2 dl riven ost

150 gr purjolök

½ tsk örtsalt

2 ägg

2 dl creme fraiché

små broccolibuketter ca 1 dl

eller mer

små fina ärter ca 1 dl eller mer

2 pressade vitlöksklyftor

4 skivade tomater

klippt persilja.

Nagga botten och förgrädda skalet i175 grader i 5-6 min. Strö på riven ost. Koka strimlad purjo i lite örtsalt 2-3 min. Lägg i skalet. Blanda creme fraiche med ägg och häll på. Lägg på skivade tomater och grädda i 30-40 minuter i 175 grader . Klipp persilja över den gräddade pajen.

1 kommentar:

  1. Då var Håkans favorit inlagd. I pajen jag gjorde fanns även aubergine i tärningar.

    SvaraRadera