150 g smör
1 dl kesella
1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
Fyllning
2 dl riven ost
150 gr purjolök
½ tsk örtsalt
2 ägg
2 dl creme fraiché
små broccolibuketter ca 1 dl
eller mer
små fina ärter ca 1 dl eller mer
2 pressade vitlöksklyftor
4 skivade tomater
klippt persilja.
Nagga botten och förgrädda skalet i175 grader i 5-6 min. Strö på riven ost. Koka strimlad purjo i lite örtsalt 2-3 min. Lägg i skalet. Blanda creme fraiche med ägg och häll på. Lägg på skivade tomater och grädda i 30-40 minuter i 175 grader . Klipp persilja över den gräddade pajen.
1 dl kesella
1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
Fyllning
2 dl riven ost
150 gr purjolök
½ tsk örtsalt
2 ägg
2 dl creme fraiché
små broccolibuketter ca 1 dl
eller mer
små fina ärter ca 1 dl eller mer
2 pressade vitlöksklyftor
4 skivade tomater
klippt persilja.
Nagga botten och förgrädda skalet i175 grader i 5-6 min. Strö på riven ost. Koka strimlad purjo i lite örtsalt 2-3 min. Lägg i skalet. Blanda creme fraiche med ägg och häll på. Lägg på skivade tomater och grädda i 30-40 minuter i 175 grader . Klipp persilja över den gräddade pajen.
Då var Håkans favorit inlagd. I pajen jag gjorde fanns även aubergine i tärningar.
SvaraRadera