tisdag 7 februari 2012
Fransk omelett
Förebered först fyllningen eller "pålägg" så att omeletten kan serveras nygräddad. Vispa ihop 4 ägg, 2 krm salt, och 4 msk vatten eller grädde, bara så att det blir väl blandat. Hetta upp en stekpanna, lägg i 1½ msk smör och låt det bli mellanbrunt. Häll i smeten, som genast börjar stelna. Lyft lite med gaffel så att lös smet kan rinna ner. Omeletten är klar när undersidan fått förg och ytan fortfarande är något krämig. Omeletten kan servers öppen med pålägg som t ex skivade färska tomater + klippt persilja, musslor eller räkor + dillkvistar, filéad böckling eller kokt fisk + hackad gräslök, hopvikt, antingen naturell eller med t ex en stuvning, grönsaksfräs eller smörfärst bladspenat.
Etiketter:
Smårätter och sidorätter,
vegetariska recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar