fredag 3 februari 2012

Kassler i ugn

½ gul lök
10 g margarin
1 dl risgryn
½ krm vitpeppar
2 krm salt
100 g kassler
½ dl skivade champingjoner
1 dl grovt riven ost
svartpeppar, paprikapulver
Till formen: 5 g margarin
2½ dl buljong av tärning.

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader c. Skala och skär löken i små tärningar. Smält margarinet i en kastrull. Lägg i löken. Stek på svag värme ca 3 minuter. Tillsätt riset och kryddorna. Rör om. Slå på buljongen. Lägg på ett tättslutande lock. Låt koka på svag värme tills buljongen kokat in (ca 15-20 min). Smörj en ungsäker form med margarinet. Skär kasslern i strimlor. Lägg det kokta riset i formen. fördela champinjonerna och kasslern över riset. Tillsätt eventuellt extra kryddor. Strö över den rivna osten. Sätt in formen i ugnen (andra eller tredje falsen uppifrån) Låt stå tills osten fått färg och rätten är genomvarm. Servera med grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar