tisdag 7 februari 2012

Sås Bolognese

1 msk smör
300 g nötfärs
50 g lättrimmat fläsk
1 liten morot
1 liten gul lök
1 bit (30 g) rotselleri
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
2-3 dl buljong
salt, peppar

Smält matfetet i en stekpanna. Fräs färsen tillsammans med fläsket, skuret i små, fina tärningar. Skala morot, lök och selleri och riv eller hacka i food processor. Blanda med färsen och fräs 3-4 minuter. Tillsätt tomatpuré, oregano och pressad vitlök. Späd med buljongen och låt såsen sakta sjuda under lock ca 30 minuter. Rör om några gånger. Smaka av med salt och peppar och späd ev. med lite mer buljong eller lite vin. Låt såsen sjuda ytterlgiare en stund. Servera den till kokt spaghetti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar